Et lokale med sjel og en historie å fortelle

Lystfryd

14 Mar Et lokale med sjel og en historie å fortelle

Det finnes veldig mange flotte lokaler i Bergen og omegn. Noen moderne og minimalistiske, andre med særpreg og sjel. Vi som driver med events og arrangementer av forskjellige slag ser kanskje disse lokalene på en litt annen måte enn de fleste andre. Vi ser etter funksjonalitet, vi ser etter hvordan akustikken fungerer, vi ser etter hvor vi kan plassere små og store scener. Vi ser etter hvilken følelse lokalet gir gjestene. Vi ser kort sagt etter hvordan lokalet dekker vårt og kundens behov på mange forskjellige måter, behov som kan variere veldig fra det ene arrangementet til det neste.

Det aller beste er når vi finner et lokale som dekker disse behovene OG som har nettopp denne sjelen vi snakker om. Lokaler som forteller en historie, som gir oss nettopp denne helt spesielle følelsen når vi er der. Et slikt lokale er Lyst & Fryd som nå er pusset opp og reåpnet som et spennende festlokale.

Lyst & Fryd ligger på Laksevåg og har en lang og interessant historie. Bygget begynte som klostergods på 1100-tallet, var en del av en storgård på 1500-tallet før det ble Giestgiveri på 1700-tallet. På området finner man også en rekke andre bygninger med spennende historier å fortelle. Som for eksempel Breivikhuset.

Huset sto opprinnelig på Nøstet i Bergen. Byggestilen med tømret stue og kjøkken, svalgang og loftsrom, er svært gammel, og var vanlig både inne i byen og på Laksevåg i 1700- årene. Noen slike hus strøk med under den store bybrannen i 1702. Gatedøren og enkelte vinduer på dette huset er fra omkring år 1800.

I 1930 er Skuteviksmannen og familiefaren Waldemar Henriksen på jakt etter en hytte. Tomten finner han i Breivik i Ytre Laksevåg og huset på Nøstet i Bergen. Han kjøper tomten i februar 1934 for 450 kroner. Waldemar river huset på egen hånd og leier en melskute for å frakte materialene sjøveien til Breivik for å bygge det opp igjen. Melskuten går på grunn i fjæresteinene i Breivik og Waldemar greier ikke å få den løs igjen. Han kjøper da skuten og bruker materialer fra den for bl.a. å bygge opp igjen svalgangen, da husets opprinnelige materialer var for råtne. Svigersønnen, som er tømrer, hjelper til den siste tiden med oppbyggingen til hytte.

Maten på Lyst & Fryd tilberedes på store røffe fat og kommer fra velrenommerte Urdihuset. Lyst & Fryd har også mulighet for ankomst for gjestene med båt og en rekke andre fordeler. Men som sagt er dette bare et av mange spesielle lokaler i Bergen og omegn. Ta kontakt med Marianne Boge hos oss på mb@possibility.no eller 915 99 931 hvis du vil ha råd om hva som er det riktige lokalet til sommerfesten, blåturen, kickoff o.l. Vi hjelper dere gjerne med både små og store oppgaver i forbindelse med deres arrangement. Så kan vi sammen lage en opplevelse som skaper verdi.

 

(bildet er fra spisestuen på Lyst & Fryd og er tatt av Tove Lise Mossestad)